330 GT Registry

Home    Registry    Resources    Options    Contact    Search    Privacy Policy
 

 

Translate to English (Google)
Translate to English (Bing)

 


SLAKTOFFREN

William Favres behov av Ferrari-delar till GTO-produktionen innebar an det slaktades en hel del fina bilar runt om i världen. Jakten gick efter de billigaste V12-modellerna, nämligen 2+2-versionena av 250 och 330. En av våra läsare, Ulf Randers, råkade under en resa i USA ramla på en av Favres “slaktoffer”, en underbart fin 330 GT 2+2 som hade “robbats” på motor, växellåda och delar av hjulupphängningen – sedan hade resterna lämnats vind för våg.

En Ferrari 330 GT 2+2 i underbart ros skick. Det enda problemet var att Favres mannar hade varit där och slaktat bilen på motor, växellåda och diverse andra komponenter.

“Jag var i södra Kalifornien i mars för att leta efter en trevlig bil att ta med hem och hittade resterna av 330:an stående bakom en bilfirma”, berättade Ulf Randers. “Vad jag kunde se var karossen fri från rost och lackeringen nästan felfri. Inredningen var komplett och i gott skick — bilen måste ha varit mycket fin innan den slaktades. Tyvärr hade man varit mycket brutal när motorn och de andra komponenterna togs ur, man tog sig inte tiden att demontera motorfästena utan använde skärbrännaren!”

Ulf började fundera på om han skulle våga köpa Ferrarin. Det var många, dyra delar som fattades och det stod helt klart att det skulle bli dyrbart att göra en komplett bil av 330:an: bara en motor kunde kosta 200 000 kronor! Samtidigt var priset på karossen bra, bilhandlaren ville ha 6 000 dollar för den, cirka 36 000 kronor.

Efter att ha kontrollerat med speditören hur han skulle kunna frakta hem en bil utan hjul slog Ulf till och köpte Ferrarin. I skrivande stund gungar bilen på Atlanten och Ulf går här hemma och gruvar sig över vad han har gett sig in på.

Ska bilen rulla igen? Ska jag hitta delar till den utan att de kostar en förmögenhet? Hur ska jag få fram papper på bilen för registrering? Ulf har många frågor och vi vill förstås gärna följa arbetet med Ferrarin. Har läsarna några tips? Kanske ni rent av vet om någon krockad eller har en totalrisig 330 GT 2+2 till salu? Ulf å sin sida vet var det står 6 stycken “slaktoffer” till... Skriv till oss så ska vi förmedla kontakten.

Automobil

Published with permission of Automobil