330 GT Registry

Home    Registry    Resources    Options    Contact    Search    Privacy Policy
 

Translate to English (Google)
Translate to English (Bing)

„40 jaar Ferrari” in Autotron
Feestelijke Ferrari’s

Het merk Ferrari bestaat 40 jaar. Dat is een feest waard, hoewel het zwarte paard relatief gezien nog niet eens zo lang door de ruim honderdjarige auto- historie steigert. Maar er is geen merk, dat in zo’n korte periode zo’n wereld- faam heeft opgebouwd. Allemaal de verdienste van één man: Enzo Ferrari. Een man, die pas tegen z’n vijftigste voor zichzelf begon en nu als negentigjarige het jubileum van zijn merk in volle glorie meemaakt. En een man, die door Ferrari-bezitters, kenners en liefhebbers (de laatsten in aanmerkelijk grotere getale dan de eersten) over de hele wereld wordt aanbeden als de Italiaanse god, zonder wie ze van al die prachtige warmbloedige machines verstoken waren gebleven. Ook ons kille Nederland kent een groeiend aantal vurige aanbidders. Verenigd in de Ferrari Club Nederland hebben zij het initiatief genomen een tentoonstelling te organiseren ter ere van het merk Ferrari, de man en diens produkten. Onder de titel „40 jaar Ferrari” is dat de eerste speciale tentoonstelling in het onlangs geopende, fraaie en ruim opgezette „Autotron Themapark Vervoer” te Rosmalen. Tot en met 15 mei aanstaande vormen ze daar de delicatesse van het fraaie nieuwe Autotron: 35 Ferrari’s in totaal, bijna allemaal in bruikleen afgestaan door Nederlandse bezitters. Stuk voor stuk prachtexemplaren, variërend van enkele zeer zeldzame racers uit de late jaren veertig tot en met de ultramoderne Testarossa bouwjaar ‘88. Helaas ontbreekt tussen al die fraaie gran turismo’s, spiders, omologato’s, prototipo’s en competiziones de wagen, die deze tentoonstelling helemaal af zou maken. De grote afwezige is de F40, de supergespoilerde droom-op-wielen We Ferrari zelf ter gelegenheid van zijn jublieum produceerde. Of eigenlijk nog moet produceren, want het gelimiteerde aantal dat reeds volledig is uitverkocht (of vergeven, zo u wilt) heeft Maranello bijna een jaar na introductie nog niet mogen verlaten. Jammer, maar een kniesoor die dit de grote Enzo aanrekent. Bovendien wordt het grote gemis ruimschoots vergoed door de overige in het Autotron tentoongestelde Ferrari’s. Een schitterende selectie.

Jan-Willem Vester
Fotografie Henk van den Hurk


Overzicht van een deel van de feestelijke Ferrari-tentoonstelling in het Autotron.
Verdeeld in zeven blokken zijn in totaal 35 exemplaren te bewonderen.


Een illuster trio is dit racers. De voorste is tegelijk de meest vooraanstaande: het is type 125 uit 1947,
en met chassisnummer (002 C een van de allereerste echte Ferrari’s.
Deze wagen, die beschikte over een 1,5 liter V12 die 118 pk leverde,
vormde het prille begin van Ferrari’s zegetocht in de racerij.


Oogverblindend is de kanariegele „race-Daytona”, om precies te zijn de 365 GTB 4 Competizione.
Hoewel de wagen nooit door de fabriek als race-auto was bedoeld, werden op aandrang van een aantal snelle
lieden toch drie series van 5 door de fabriek voorzien van de noodzakelijke „hete delen”.
De speciale onderdelen werden later ook als modificatie leverbaar,
en daarmee is deze door een Zweeds team bereden Daytona uitgerust.
De wagens, die hun naam dankten aan een succes in de 24-uurs race van Daytona,
hadden in deze vorm een 4,4 liter V12 met 450 pk aan boord.


Een van de eerste Ferrari’s, gebouwd voor normaal gebruik op de openbare weg, is deze 212 Cabrio uit 1951 De wagen, die volgens de overlevering heeft toebehoord aan de acteur David Niven, viel op door zijn 2,5 liter V12 met 170 pk en door zijn unieke carrosserie. Apart detail vormen de in carrosseriekleur gespoten bumpers. Nu gemeengoed, destijds een noviteit van de eerste orde.


Een van de meest tot de verbeelding sprekende Ferrari’s aller tijden is deze 250 SWB (voor Short Wheel Base, ofwel korte wielbasis) uit 1960. Destijds was het een vrijwel onverslaanbare racer, waarmee je gewoon van huis naar het circuit kon rijden, je race winnen en vervolgens met de lauwerkransen huiswaarts kon keren. De wagens hadden een drieliter V12 en werden gebouwd in staal en aluminium. Tegenwoordig kosten ze een waar vermogen.


Vele, vele liefhebbers zullen ongetwijfeld stilstaan bij de Ferrari 250 LM. Dit is de zogenaamde Drogo-Longnose,
zogenoemd vanwege zijn lange neus die als een spoiler werkte. Een dergelijke auto,
die beschikte over een centraal geplaatste V12 met 320 pk,
won eenmaal de 24-uur van Le Mans met Jochen Rindt en Masten Gregory.


Werkelijk bijzonder bijzonder is deze Ferrari 400 Super tast uit 1960. Hoewel menigeen denkt dat er meer exemplaren van bestaan, is dit de enige echte Super tast. De reden van de verwarring is het feit, dat deze veelvuldig als toekomstauto tentoongestelde Ferrari verschillende keren door carrossier Pininfarina werd „verbouwd”. In zijn tijd gold de wagen als absoluut toonaangevend; de motor, een vierliter V12 met 400 pk, gaf minstens zo veel aanleiding tot wilde dromen.

Autotron Rosmalen

Het „Autotron Themapark Vervoer”, waarin de speciale Ferrari-tentoonstelling wordt gehouden, is sinds kort gevestigd aan de Graafsebaan 133 te Rosmalen (04192-19050). Het complex ligt onmiddellijk naast de N 1,0 (Den Bosch-Nijmegen). In de omgeving van Den Bosch is de route naar het nieuwe Autotron overduidelijk op verkeersborden aangegeven. De entree bedraagt /9,75 per persoon; openingstijden dagelijks van 10 tot 17 uur. De tentoonstelling „40 jaar Ferrari’ duurt van 1 april tot en met 15mei1988.


Voor menigeen de droom-Ferrari van dit moment: de Ferrari Testarossa.
In het Autotron wordt de wagen geflankeerd door de „Magnum-car” 328 GTSi
en door de machtig mooie 288 GTO uit 1984. Van de laatste zijn er een kleine 300 gebouwd,
waarvan de tentoongestelde de enige is in Nederlandse handen.


Het zeer speciale type 308 GT/M is niets minder dan de voorloper van de Ferrari Evoluzione
en uiteindelijk de fameuze F40. De tentoongestelde wagen is de laatste van een serie van drie
 welke waren uitgerust met een 390 pk drieliter V8.
Door het gebruik van titanium en magnesium onderdelen en een kevlar carrosserie bedroeg het
gewicht echter niet meer dan 820 kg, waardoor de wagen vanuit stilstand tot 100 km/h accelereerde in 4 seconden.

AUTOVISIE 8/’88