330 GT Registry

Home    Registry    Resources    Options    Contact    Search    Privacy Policy
 

Translate to English (Google)
Translate to English (Bing)


Gastkind Marly Kroyman is nieuwsgierig naar de andere Ferrari's tijdens de opstelling voor de sprint

Ferrari Club Nederland
Doe een Plezier Rit

Tekst: 'nJoy Media - Henk J. Brouwer

Fotografie: Marcel Wallenburg, Edwin van Nes,
Niets Schouten, Bob Santifort, Kees Hensen, Henk J. Brouwer


Michiel Bleekemolen en Bavo Galema in de 330 GT 2+2 Series I in actie tijdens de sprint

Op 24 september 2005 werd de vierde ‘Boe een Plezier Rit’ verreden, in samenwerking met de Stichting ‘Doe een Wens’. Doe Deze laatste vervult de liefste wens van kinderen van 3 tot 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. Alle kinderen hebben harten wensen. Lets waar ze van dromen, waar ze naar uitkijken. Ook kinderen die een onzekere toekomst hebben en kinderen met een levensbedreigende ziekte. Even kunnen ze alles vergeten. Onbezorgd en blij zijn.., iets heel speciaals beleven. Door het vervullen van een wens, wil Boe Een Wens blijdschap en kracht brengen in een moeilijke periode; even weg van ziekenhuis, behandeling en doktoren.

0e oorsprong is de 'Make a Wish' Foundation - waarbij inmiddels ruim 30 landen zijn aangesloten sinds de oprichting in 1980 - die in Amerika is begonnen. Een zevenjarige jongen in Arizona met leukemie, wilde graag politieman worden. Veel kinderen hebben ruim tijd om hun dromen te verwezenlijken. Christopher had dat niet. Zijn moeder, vrienden en een aantal politieagenten tieten zijn wens toch uitkomen. Zij lieten een politie-uniform op maat maken en organiseerden een dag waarbij hij zich een ťchte politieman kon voelen. De impact die de vervulling van de wens op Christopher en zijn gezin had, inspireerde hen tot het oprichten van de Make-A-Wish Foundation. De Stichting Doe een Wens heeft inmiddels meerdere grote sponsoren, maar ook bescheiden bedrijven, schoten, instellingen en particulieren dragen hun steentje bij.

In 2001 werden leden van de Ferrari Club Nederland benaderd op ver zoek van de Stichting ‘Doe een Wens’ door enkele artsen, om met hun jongensdroom’ - de Ferrari - een vijftigtal ernstig zieke kinderen de dag van hun leven te bezorgen, door deze kinderen met 50 Ferrari’s van Rotterdam naar het Circuit in Zandvoort te rijden tijdens de Italia ‚ Zandvoort van 8 juli. Werkelijk dolenthousiast waren bestuur en leden van de club en de eerste ‘Doe een Plezier’ rit was een feit. De eerste afspraken rond deze vierde ‘Doe een Plezier Rit’ werden ruim een jaar geleden al gemaakt en een van de belangrijkste was wel: wie wordt de hoofdsponsor? Voor de 2005 editie was dat Dirinco, specialist in extracorporele spoedbehandeling. Daarnaast waren er nog vete andere bedrijven en personen die met zijn allen deze onvergetelijke dag voor de kinderen mogelijk maakten.

De gastkinderen (tussen de 8 en 18 jaar) kwamen uit het hele land en werden zorgvuldig geselecteerd door de ingeschakelde specialisten. Het waren dit jaar voornamelijk nierpatiŽntjes, die of gedyaliseerd moeten worden of op de wachtlijst staan voor een donornier. Zij waren in goede handen bij de organisator van deze dag, de Ferrari Club Nederland. Een organisatie, die dus at ruim een jaar van te voren in gang werd gezet, om vooral toch alles maar tijdig op de rails te krijgen. De start zou plaatsvinden bij het Aviodrome, een themapark met een binnenexpositie op 6000 vierkante meter met van alles op het gebied van luchtvaart en een buitenmuseum, waar echte luchtvaartgebouwen staan, zoals het volledig nagebouwde tuchthaven stationsgebouw Schiphol (vliegveld Amsterdam) uit 1928. Een echte verkeerstoren van Schiphot staat er en in nagebouwde hangars wordt enthousiast aan klassieke vliegtuigen gesleuteld. Op zich al een prachtige plek en uniek voor de start van deze 4de ‘Doe een Plezier’ rit, In de vorm van een puzzelrit van 70 km ging het naar het Dolfinarium in Harderwijk, de locale dierentuin voor grote waterzoogdieren. De lunch zou aldaar worden genuttigd, onderwijl rondlopend tussen de walrussen en zeeleeuwen. Na de speciale show zou het verder gaan met de Ferrari’s in een lange colonne naar een afgezette weg, alwaar het gaspedaal helemaal ingetrapt zou worden over een Lengte van zo’n 4 kilometer om vervolgens terug te keren naar het Aviodrome. Vervolgens zouden hier de gastkinderen gaan vliegen in een helikopter of klein vliegtuig om de dag af te sluiten met lekker eten. Het zou dan inmiddels half acht zijn. Heel veel gastkinderen zouden die dag laat in hun bed liggen, met een geweldige herinnering.

In alle vroegte kwamen de eerste ploegen bij het Aviodrome om de voorbereidingen te treffen en de Ferrari's en kinderen te ontvangen. Zoals elk jaar was Forza Service van Alex Jansen (Ferrari onderhoud, restauratie en verkoop) present om de bestickering van de auto’s uit te voeren. Om negen uur in de ochtend stonden - onder een dreigend wolkendek - in keurige rijen opgesteld: negen Ferrari’s 308 GTB/GTS, dertien keer een 328 GTB/GTS, zes maal een 348 in verschillende uitvoeringen. tien modellen 360 en 10 modellen F355. Verder waren er Mondials, Testarossa's, F512’n , F430 F1’s, 512 BB’s, 400's en 456’en in gevarieerde uitvoeringen. In totaal waren er zon 70 Ferrari's en een speciaal voor deze dag als politiewagen geprepareerde 328 GTS (s/n 62317) van Remco Ritman, die als commandowagen dienst deed. Als reserve stond de rode Ferrari 250 GT Lusso (s/n 4979 GT) van Jan Biekens (Bi geboekt. Dal was gelijk een van de fraaiste Ferrari’s, maar ook de twee Ferrari 365 GT 2+2 (s/n's 11915 en 119571 waren een lust voor het oog en oor. Na de kennismaking, een broodje, de noodzakelijke instructies en uitleg van spelregels ging iedereen naar zijn auto met het gastkind en vanaf dat moment stonden zij in de belangstelling, want het was een dag voor die kinderen. De auto werd natuurlijk van alle kanten bekeken en een van de kinderen reageerde enthousiast: “Ohhh, ik wist niet dat mijn Ferrari zo mooi zou zijn. Daar ga ik een fijne dag in beleven, reken maar!” De puzzeltocht startte om half tien ‘s morgens en na het maken van een foto en het afvlaggen door Bavo Galema (bekende TV presentator van een autoprogramma, cabaretier en acteur) ging het dan eindelijk op weg. De puzzeltocht van een ge5chatte anderhalf uur voerde rijders en gastkinderen door de polder over smalle weggetjes, zo typisch voor het Hollandse landschap met veel water maar ook stoffige onverharde tandweggetjes.

Tijdens de puzzelrit deden zich geen problemen voor. Er werden enkele regenspatjes onderweg gevoeld. maar dat mocht de pret niet drukken. Een van de kinderen, die bijrijder in een Spyder was, zou later beweren: “Als je maar hard genoeg rijdt heb je geen last van de regen! En hard hebben we wel gereden, want we gingen zelfs slippend door een bocht en nat ben ik niet!” Vlak voor de finish werd er door Overhoff Telecommunicatie BV (een bedrijf op het gebied van telecommunicatie voor de privť en zakelijke markt) een tasje met geschenken aan de kinderen overhandigd, waaronder hun MP3 speler en daar werd natuurlijk verrukt op gereageerd. Lopende band werk was dit, want er moest gelijk doorgereden worden om het strakke schema van die dag te halen. Vijf minuten later werd de finish bereikt bij het Dolfinarium. Hier werd een lunch uitgereikt in de vorm van een pakket en kon iedereen vrij rondwandelen en van de shows genieten, Om een uur ‘s middags begon er een speciale grote show, terwijl de Ferrari’s buiten bewaakt werden door leden van Ascari. Ascari is een groep van Leden van de Ferrari club (maar dan zonder Ferrari), die bij elk evenement onder andere assisteren in de vorm van marshall, controlepost, parkeerwacht en eigenlijk onmisbaar voor een evenement zijn. Om half twee was het dan eindelijk de beurt aan het echte werk.

In colonne zou naar een afgezette weg worden gereden en daar - op een recht lang stuk van zo’n 4 km - zou het gaspedaal echt kunnen worden ingetrapt. Alle 70 Ferrari’s stonden daar opgesteld voor een sprint met een interval van 30 seconden, Bij het Dolfinarium had zich Michiel Bleekemolen - een bekend Nederlands autocoureur - onder de anderen gevoegd om in een Ferrari 330 GT 2+2 Series 1 (s/n 6415) mee te rijden. De lichtblauwe Ferrari was volgebouwd met camera&s voor een 1V-special. in een blauwe 550 Maranello (s/n 108338) zat het gastkind naar de toerenteller kijkend te wachten tot de vlag naar beneden ging en zijn gastheer het gaspedaal zou intrappen. Gespannen keek hij naar de teller en toen de vlag werd gezwaaid kwamen de twaalfcilinders lot leven. Gierende banden, spinnende wielen en licht slingerend spoot de blauwe bolide naar voren. Na de finish vertelde hij hortend en stotend: “Jee,... ik werd helemaal in de stoel gedrukt en we gingen eerst 40 en toen gelijk 120 en 160 en toen 190 en toen 210.” Hij wilde eigenlijk veel meer en andere dingen vertellen en struikelend over zijn woorden wist hij toch nog verstaanbaar uil te brengen: “We mochten maar 200, maar bij 240 - geloof ik - liet hij hel gaspedaal pas los. Vet man!!” Een van de gastkinderen, een 14-jarig meisje, verwoordde haar ervaring met een spontaan: “Nee, ik was helemaal niet bang hoor. Het ging niet zo heel hard. Er stond maar 270 op de kilometerteller en er stond een bord van 200 maximum snelheid , Da’s dan wel weer gaaf. natuurlijk,” Ze kijkt naar de volgende auto die weg sprint en vervolgde desgevraagd: “Ik ben nog wel ziek hoor, maar niet meer zo erg als het vroeger was. Ik heb drie jaar geleden een nier van mijn vader gekregen en het gaat steeds beter.” Er zijn ook gastkinderen die er veel slechter aan toe zijn. Zij worden vanuit hun rolstoelen in de Ferrari gedragen door de begeleider en de rijder. Een enkeling moet gebruik maken van extra zuurstof en er zijn kinderen bij die al voor de tweede keer meerijden. En die kinderen noemen dat dan ‘boffen’. Plezier hadden ze echter allemaal en daar ging het die dag om. Even de zinnen verzetten. Even geen doktoren. geen ziekenhuis en geen medicijnen!

1: Ferrari 400i van Joris Brandt met gastkind Dorinda Veurink - voor Holland een alledaags tafereel?

2: Aankomst Michiel Bleekemolen en Bavo Galema in de 330 GT 2+2 Series 1

3: Aankomst 328 GTS, Testarossa & Motorteam

4: Op de Zeebiesweg hij het Larserbos wat het krap sturen van Peter Pronk in zijn 360 Modena met navigator Mireille Cats

5: 512 BBi van Cor Meerkerk met gastkind Kristina Markovic - start sprint

6: Ferrari Dino 246 GTS van Roos Biekens met navigator Lorainne Moor

7: 512 881 van Cor Meerkerk met navigator Kristina Markovic, gevolgd door 348 Splder van Reza Alhoei met navigator August Moens

8: Vertrek van platform 328 GTS, Testarossa & Motorteam

Het snelle rijden zorgde weliswaar voor enige weerstand bij het overige verkeer, dat wat werd opgehouden maar de mensen die de moeite namen om uit te stappen en even te kijken naar al die fraaie Ferrari's genoten zichtbaar. Natuurlijk, commentaar was er ook maar er was eigenlijk niemand die daar naar luisterde. Na ruim een half uur werd de weg vervolgd richting Aviodrome, waar de finale zou plaatsvinden, een weg achterlatend met vele zwarte rubbersporen die fel afstaken bij het lichte asfalt. De rijders hadden allemaal flink hun best gedaan de Ferrari te gebruiken waarvoor hij bedoeld was door Enzo Ferrari. Als een Lange rode slang met hier en daar een gele, blauwe of grijze vlek bewoog de colonne door de polder en zowel rijder als gastkind genoten van deze rit. Bij het Aviodrome was het snel uitstappen en de Ferrari’s parkeren. Het programma was nog niet afgelopen. De kinderen werden direct verwacht op het Platform. de vertrekplaats van de heli’s vlak voor het oude nagebouwde vluchthaven stationsgebouw van Schiphot. Hier zou een groepsfoto gemaakt worden van alle kinderen, als aandenken aan een enerverende dag. Aan de ene kant van de groep stond een vliegtuig van Fokker en aan de andere kant de 328 GTS in Politie uitvoering en een Testarossa (s/n 78411). In groepen gingen de kinderen vervolgens vliegen in een helikopter of klein vliegtuigje. Toch een ander hoogtepunt van die dag. Voor degene die dit te heftig vonden was er de mogelijkheid in een flightsimulator plaats te nemen. De dag werd afgesloten met een uitstekend verzorgd diner in buffet vorm. Daarna volgde de prijsuitreiking van de puzzelrit en daar werd door RoeI Kuiper - de hoofdsponsor - uitgebreid aandacht aan besteed. Ruben Folkertsma werd 3de met 440 punten. August Moens scoorde 410 punten en werd daarmee 2de en Mandy Fontaine veroverde de eerste plaats met slechts 140 punten. Een warm applaus viel haar ten deel en daar werd ze wel een beetje verlegen van. Op de vraag hoe ze de beker vond, antwoordde ze verrukt: Mooi! Die krijgt een heel speciaal plekje op mijn kamer, zodat ik er elke dan van kan genieten.” Voordat de kinderen moe maar voldaan de thuistocht aanvaardden kregen ze allemaal nog een vrolijk rood Doe een Plezier rugzakje met kleine herinneringen aan deze fantastische dag.

Links: Bestickeren door Forza Service van 328 GTB van
Frank Jochems

Links: 348 Spider van Reza Alhoei met navigator August Moens vanuit de heil, in afwachting van de sprint


Links: De officiŽle groepsfoto op het platform Aviodrome