330 GT Registry

Home    Registry    Resources    Options    Contact    Search    Privacy Policy
 

Translate to English (Google)
Translate to English (Bing)


Dit is een prachtige Ferrari 330 GT coupé, die onlangs op de autotentoonstelling te Brussel zijn werelddebuut maakte. De fraai gelijnde carrosserie is van de Italiaanse grotmeester Pininfarina, van wie je ook enkele andere ontwerpen in dit nummer zult aantreffen.


De Ferrari 330 G.T. Coupé 2+2, die onlangs op de automobieltentoonstelling te Brussel zijn werelddebuut maakte.

CARROZZERIA
PININFARINA

In het novembernummer van VOLGAS brachten we een aantal modellen van de befaamde Italiaanse ontwerper Bertone, maar de werkelijke grootmeester onder de ,,haute-couturiers” van de automobielindustrie is onbetwist Giovanni Battista Farina, Master of Designers, lid van de Royal Society of Arts.

Wegens wangedrag van school gestuurd, koesterde Pinin, zoals hij werd genoemd, maar één verlangen, namelijk jets in de automobielwereld te worden.

Getroffen door de modellen, die Pinin in een timmermanswerkplaats knutselde, kreeg hij zeventienjarige leeftijd van signor Agnelli van Fiat zijn eerste opdracht: een torpedocarrosserie voor de Fiat ,,O”.

Dit was het begin van een fantastische carrière. In opdracht van grote en kleine automobielfabrieken over de gehele wereld, ontwierp en bouwde Farina — die zich sedert 1961 officieel Pininfarina mocht noemen — meer dan vijftig prototypen en voor menige Europese automobielfabriek is hij de hofleverancier geworden. De modellen voor de Peugeots 403 en 404 komen van zijn hand, evenals vele BMC-creaties, van de Austin A40 tot de Morris 1100. Een sprekende erkenning voor zijn capaciteiten vinden we in het feit, dat het grote General Motors Concern met een staf van meer dan duizend ontwerpers, Pininfarina’s hulp inriep om van de minder succesvolle Chevrolet Corvette een aantrekkelijker wagen te maken. De Rondine was er het resultaat van.

We tonen hier enkele van de ontwerpen van de Italiaanse grootmeester, die met zijn zeventig jaren nog bruist van energie en er nog niet over denkt met ontwerpen op te houden. Een feit, waarover de autowereld zich alleen maar kan verheugen.

HUB. JOH.