330 GT Registry

Home    Registry    Resources    Options    Contact    Search    Privacy Policy
 

Translate to English (Google)
Translate to English (Bing)


Maranello, specialist in Italiaanse topklassiekers, is verhuisd naar een nieuw onderkomen in Hilversum, In de ruime showroom worden de mooiste Italiaanse raspaarden gepresenteerd in een ambiance van strakke architectonische eenvoud.

Tekst en Fotografie: Marc Vorgers

In 2006 bracht ik reeds een bezoek aan Maranello. Dit keer bekijken we hoe het sinds de verhuizing is gegaan. Marco de Graaf, eigenaar van Maranello: ‘Zoals je vorig jaar gezien hebt was ons pand in Amersfoort veel te klein om onze omvangrijke collectie tot haar recht te laten komen. Veel auto’s stonden zelfs onder hoezen in de werkplaats. Onze plaatwerkerij bevond zich in Leerdam, wat gezien de afstand ook niet handig was. Ons doel was om de collectie, werkplaats en plaatwerkerij bij elkaar te brengen op een nieuwe en aansprekende locatie.’
Die vond Maranello dus in Hilversum?
Marco: ‘Het was een oud fabriekscomplex en het leek in niets op wat je nu ziet. We hebben alles eruit gesloopt waardoor enkel de muren en het prachtige oorspronkelijke dak op hun plaats bleven, een enorme klus was dat. De beschikbaar gekomen ruimte hebben we met onze architect geheel naar onze eigen wensen ingevuld. Het grondoppervlak is volledig benut voor de werkplaats, plaatwerkerij en de showroom. De auto’s komen nu prima tot hun recht. Andere ruimtes zoals de kantine, spreek- kamers en kantoren zijn op de verdieping gebracht. Zeer bijzonder is dat deze zijn ondergebracht in een ‘brug’ die de showroom overspant in het midden. Op dit moment zijn we bezig met de laatste werkzaamheden, zoals het inrichten van de plaatwerkerij en de spuitcabine. Ik ben niet snel tevreden, maar ik moet zeggen dat we hier wel iets moois hebben neergezet.'
De showroom is inderdaad zeer ruimtelijk en de lichtval via het oude fabrieksdak is fantastisch. Aan de muren zie je enorme foto’s met hoogtepunten en persoonlijkheden uit de Italiaanse autogeschiedenis. Vanaf een van die foto’s kijkt Enzo Ferrari neer op de collectie. Als gestolde dromen staan de prachtigste Italiaanse creaties strak en kleurrijk in het gelid onder zijn goedkeurend oog.
U vindt de nieuwe vestiging van Maranello aan de Vreelandseweg 7 te Hilversum. Openingstijden: dinsdag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:30 en op zaterdag van 10:30 tot 17:00 uur.

Internetadres:
www.maranello.nl

Onschatbare Klassieker Magazine september 2007

COPYRIGHT Onschatbare Klassieker 2007